low fodmap vegan brownies - karlijnskitchen.com

Fudgy low FODMAP vegan brownies – Basisrecept

Toen ik het basisrecept voor low FODMAP brownies maakte, wilde ik ook graag een recept voor low FODMAP vegan brownies met jullie kunnen delen. Zodat er op mijn blog ook een recept staat dat geschikt is voor mensen die vegan eten of voor mensen met een ei- of melk-allergie. In eerste instantie twijfelde ik of ik dit recept wel met jullie moest delen. De brownies waren namelijk erg fudgy, ik vind dat super lekker, maar ik twijfelde of iedereen dat zou vinden. Toen ik de brownies meenam naar een etentje met mijn foodie vriendinnen en de hele bak met brownies op ging, was het duidelijk: ik moest dit recept dus wel met jullie delen.

Deze fudgy low FODMAP vegan brownies zijn echt fudgy. Ze zijn sticky en de consistentie heeft meer weg van fudge dan van een brownie. Als je van droge kruimelige brownies houdt, is dit geen recept voor jou. Houd je van plakkerige kleffe brownies? Dan zeker wel! Ik raad aan om de brownies nadat je ze hebt laten afkoelen nog tenminste 1-2 uur in de koelkast te zetten voor je ze gaat aansnijden. Dan zijn ze makkelijker te snijden en te eten.

Let op: omdat brownies vrij veel suiker en chocola bevatten, kan dit in grote hoeveelheden PDS-klachten geven. Ik raad daarom aan om maximaal 1 stukje brownie per keer te nemen om klachten te voorkomen

Laat je het me weten als je mijn low FODMAP vegan brownies gemaakt hebt? Ik zou het heel leuk vinden als je me laat weten wat je van het recept vindt door hieronder een reactie en een rating achter te laten. Je kunt ook je creaties met me delen op Instagram door de hashtag #karlijnskitchen te gebruiken of door mij te taggen via @karlijnskitchen. 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
low fodmap vegan brownies - karlijnskitchen.com

Fudgy low FODMAP vegan brownies


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 van 2 reviews

  • Auteur: Karlijn
  • Totale bereidingstijd: 50 min
  • Porties: 12 1x

Description

Fudgy low FODMAP vegan brownies. Yum yum! Deze brownies zijn voor iedereen: ze zijn vegan, low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij.


Ingredients

Scale

Dit recept is gebaseerd op dit recept van Vegetus 

  • 120 gram glutenvrij bloem (ik gebruik Schär mix C)
  • 225 g suiker
  • 180 ml amandelmelk
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 240 g pure chocola
  • 3 el cacao poeder
  • 1 tl vanille
  • Snufje zout
  • Een brownie bakvorm van 30×20 cm

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de brownie bakvorm met bakpapier.
  2. Meng in een kom de suiker, olie, amandelmelk en het vanille extract.
  3. Smelt de chocola au bain-marie of in een pannetje op heel laag vuur.
  4. Doe de chocola, glutenvrije bloem, cacaopoeder en een snufje zout bij het suikermengsel en roer tot je een glad beslag hebt.
  5. Giet het beslag in de bakvorm. Bak de brownies voor 30 minuten in de oven. Je zult merken dat de brownies na de baktijd nog niet volledig gestold zijn. Dit gebeurt na het afkoelen.
  6. Haal de brownies na de baktijd uit de oven en laat ze afkoelen. Zet ze daarna nog 1-2 uur in de koelkast, zodat ze goed kunnen stollen. Daarna zijn ze makkelijker te snijden en het lekkerst.

Opmerkingen

Let op: omdat brownies vrij veel suiker en chocola bevatten, kan dit in grote hoeveelheden PDS-klachten geven. Ik raad daarom aan om maximaal 1 stukje brownie per keer te nemen om klachten te voorkomen. 

  • Voorbereidingstijd: 20 min
  • Bereidingstijd: 30 min

low fodmap vegan brownies - karlijnskitchen.com

Samen gaan we voor buikpijnvrij!

Schrijf je in voor de Karlijn's Kitchen nieuwsbrief en ontvang mijn gratis e-book met 10 onmisbare tips voor FODMAP beginners!

Je schrijft je in voor de nieuwsbrief en updates van Karlijn's Kitchen. Uitschrijven kan altijd! Powered by ConvertKit
Gearchiveerd onder:

6 reacties

  • Annerie schreef:

    Het is een lekker klef recept. Heb de Brownie met haverveld gemaakt en dit is gelukt..

  • Els schreef:

    Vanmiddag gemaakt en de Brownie is zeker een succes!
    Zelfs mijn kinderen vonden het heerlijk en die eten normaal nooit iets mee van mij wat gluten/lactose vrij is ?






  • Evelien schreef:

    Ohja! het is gelukt!
    De koelkast hebben ze nog niet gehaald. haha. Ik heb wel ruim de helft minder suiker gebruikt en kokosolie ipv zonnebloemolie. Toch nog een theelepetje bakpoeder erdoor.
    Echt lekker!! top recept dit!






  • Saron schreef:

    Vrijdag de brownies gemaakt samen met mijn zoon, dus ik kan niet zeggen wat er precies mis gegaan is, maar ik gok teveel olie of te weinig bloem, maar na het bakken en een nacht in de koelkast was het nog steeds een grote plak sticky chocolademassa, niet te serveren als brownies, heel jammer want het was wel heel lekker. Je kon er wel plakkerige balletjes van maken, dus zo was het idee ontstaan om ze door cacao poeder te rollen… Toen kon ik ze alsnog serveren als heerlijke brownie-truffels. Iedereen vond ze heerlijk. Ik ga de brownies zeker nog een keer zelf proberen te maken, hopelijk lukken ze dan wel als brownies, anders hebben we gewoon weer hele lekkere truffels 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star